Jonatan Unge: ”Mina svårigheter att öppna räkningar har lett till en del hembesök.”

Intervju med Jonatan Unge
 

Det var när han började skämta om sina svagheter som Jonatan Unges komikerkarriär tog fart. Sedan vann han På spåret och privatlivet styrdes upp. Vad ska det nu bli av honom?

Number of characters: 6 953

Text: Christian Daun

Foto: Morgan Norman

Samtalet med Jonatan Unge bryts två gånger. Den första gången är det soc som ringer. Den andra tar hans kontantkort slut. Typiskt Jonatan Unge! Tänker ni kanske. Så i enlighet med Unges slarviga persona.

Men förmildrande omständigheter finnes. Socialtjänsten ringde inte för att kalla till förhör, nej, ärendet gällde en person som skrivit läbbiga saker till hans dotter på Whatsapp.

Dessutom, poängterar Jonatan Unge, träder hans nya företagsabonnemang med Hallon snart i kraft. Vilket förhoppningsvis innebär slutet för avbrutna telefonsamtal.

Vi skulle egentligen ha träffats, i Malmö. Att vi i stället gör intervjun på telefon beror på hans succéartade liv. Komikern var tvungen att stanna en extra dag i Stockholm för att spela in poddar, samt frågesportprogram som Alla mot alla. För att inte tala om folkkära På spåret, som Jonatan Unge dessutom råkar vara regerande mästare i.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in