Världartisterna som spelat in i svenska musikstudion i Palma

 

Fredrik Thomander är en av grundarna till Palma Music Studios, där inte bara artister som Kim Wilde och Molly Sandén spelat in musik utan hit kommer även kända skådespelare för att lägga på röster till Hollywoodfilmers efterproduktion. Karolina Kallentoft fick en pratstund med Fredrik Thomander på Palma Music Studios.

Number of characters: 9 593

– Vi söker namnet på en artist som spelat in musik i Palma i en känd studio där, säger Kristian Luuk i Svt-programmet På spåret och tittar in i kameran.

Svaret är Kim Wilde, åttiotalsstjärnan med hitsen Kids in America och Cambodia, och den kända musikstudion heter Palma Music Studios. VD och delägare är låtskrivaren Fredrik Thomander som flyttade med sin familj till Mallorca 2014, helt utan tanke på att bygga en studio. Men så träffade han en musikälskande vice VD på resebolaget Tui, Johan Lundgren.

– Han sa ungefär ’hur kan man göra världens bästa stad att leva i ännu bättre?’ och jag svarade ’man bygger väl en musikstudio’. Och på den vägen är det, säger Fredrik när jag träffar honom i Palma fem år efter att studion stod klar.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in