Operasångaren Rickard Söderberg vill få in mer kärlek i kyrkan

 

Rickard Söderberg öppnar sin dörr samtidigt som jag kommer skuttande upp för trappan och mina ögon möter hans ögon och i dem ryms eoner av visdom och kärlek. Lidande och erfarenhet. Liv och mod. Och med just honom skall jag tala om musiken, den ovillkorliga kärleken och andligheten!

Number of characters: 10 346

Han ser nu mer ut som en trestegshoppare än en operasångare, men det är verkligen operasångare han är, han andas, lever och hämtar näring i operan. För musiken ekade i hans hjärtslag redan när han föddes och så snart han kunde sitta upp lekte han med tangenterna på en elorgel i källaren hemma i Snöstorp i Halland.

– Vi hade ingen musik hemma över huvud taget, förklarar han, bara en hylla med några LP-skivor och så elorgeln i källaren. Men mina föräldrar märkte mitt intresse och senare köpte de ett piano.

Påtagligt ofta föds nästan alla stora missioner och intressen redan i barndomen, bortanför både arv och miljö, som om vi bär med dem från fosterlivet. Eller rent av tidigare existenser! När jag släpper de tankarna fria håller han med:

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in