Candace Bushnells liv inspirerade handlingen i Sex and the City

Karaktärerna i Sex and the city
 

Sex och relationer bland singeltjejer i New York gjorde henne världsberömd. Den amerikanska journalisten och författaren Candace Bushnell skrev boken Sex and the City, förlagan till den berömda tv-serien som ska göra comeback. I den nya serien, som inleds med kapitlet And Just Like That, får vi följa Carrie, Miranda och Charlotte, som nu är i femtioårsåldern. Livet är än mer komplicerat nu än vad det var för dem då de var i trettioårsåldern.

Number of characters: 5 061

Foto: Danilla, CC BY-ND 2.0 /Flickr

Jag lyckades få tag i Candace Bushnell när hennes roman Läppstiftsdjungel kom ut på svenska; en historia om kvinnlig framgång som också filmatiserats med Brooke Shields i en av huvudrollerna. Hon var då mitt uppe i inspelningarna:

– Det är vansinnigt intensivt och roligt. Vi gör ett pilotavsnitt till TV-bolaget NBC och filmar femton timmar per dygn här i New York, säger Candace Bushnell i telefon från sitt hem i New York-stadsdelen The Village en inspelningsledig söndag.

Historien om de tre karriärväninnorna Victory, Wendy och Nico –modedesigner, filmbolagschef respektive chefredaktör på ett modemagasin bär den tydliga Bushnell-stämpeln: starka kvinnor, sex, pengar, mode och skönhet. Ytligt, säger kritikerna. Underhållande och intelligent, svarar fansen.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in