Så fyndar du på loppis – här är alla tipsen du behöver

 

Samtidigt som de första vårblommorna slår ut går startskottet för en ny loppissäsong. Intresset för att fynda är större än någonsin, men fyndens tid är inte förbi. Med tålamod och kunskap finns alltid många chanser till fina loppisfynd!

Number of characters: 5 984

Den goda tanken om återvinning och intresset för att inreda sina hem personligt gör att begagnatmarknaden är större än någonsin. Och nu är det snart dags att ge sig ut på loppisjakt. Idrotts- och scoutföreningarna brukar vara först ut. Där är prylarna någorlunda sorterade – leksaker för sig, porslin för sig etcetera. Här kan precis vad som helst kan dyka upp och det går alltid att pruta!  Det är sällan någon antikexpert som fått gå runt och plocka godbitarna innan de öppnar. När grindarna slås upp gäller det att vara med och springa fort om man ska hinna först till borden. När loppisen stänger för dagen slumpas eller skänks de sista prylarna bort.

Kom i tid

Röda Korset, Lions, Erikshjälpen, Stadsmissionen och liknande har ofta fasta loppisar som håller öppet året runt. När vinsten går till välgörenhet är det kanske inte läge att pruta, men de har ofta fått ihop fina och prisvärda saker. Stor variation i sortimentet – men tonvikten ligger ofta på glas, porslin, husgeråd, textilier och halvgamla möbler. Här är det särskilt viktigt att komma vid öppningsdags, så man får se allt det nyuppackade.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in