Fixa inredningen – stylisternas 7 bästa tips

 

Inredningsdesignerna Lovisa Hovstadius och Petra Forsberg, som tillsammans driver inredningsföretaget Lovisualisera, har svaren på hur du kan sätta grundinredningen där hemma för att sedan kunna utveckla stilen med säsongsbetonade detaljer.

Number of characters: 2 879

Foto: Pixabay

1. Börja med belysningen. Börja med att skapa en allmänbelysning som gör att du lätt kan tända upp hemmet och få ordentligt ljust där det behövs. Fyll sedan på med den mysiga belysningen, så som doftljus och ljusslingor.

2. Byt ut textilierna beroende på säsong. Det mjuka, fluffiga och luddiga tilltalar våra sinnen på vintern. Välj då kuddar, plädar och gardiner med mer textur, så som till exempel en ullpläd. Medan det motsatta gäller för vår och sommar. Satsa då istället på de skira och lätta tygerna, så som en spetsgardin.

3. Fram med det gamla. Idag är det inte försvarbart att köpa allting nytt inför varje säsong. Spara istället inredning och dekoration i förrådet och ta fram efter säsong. Om du saknar något inför nästa säsong finns det massvis av fin dekoration på secondhandbutikerna – eller varför inte fråga farmor om hon har något hon vill bli av med i sina gömmor? Ofta är den äldre inredningen både finare, av bättre kvalitet och mer originell.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in