Deras hem – en gårdshuspärla mitt i centrala Stockholm

 

Bakom en husfasad på Kungsholmen döljer sig ett gårdshus med mycket charm och dubbeldörrar ut till en egen altan, vilket ger villakänsla mitt i stan. Här har familjen Tranäng format ett karaktäristiskt hem på fyra våningar med smakfullt utvald inredning.  

Number of characters: 6 159

Text & foto: Jessica Holm

Niklas och Katarina bodde i London när det charmiga innergårdshuset på Kungsholmen i Stockholm blev till salu. Paret såg det på nätet, men hann inte till Stockholm till visningen, så de bad Katarinas bror med fru gå dit och filma.   

– De avrådde oss att köpa på grund av det stora renoveringsbehovet. Men magkänslan var rätt, så Niklas tog med sig Selma och flög hem på en extravisning, säger Katarina.  

Gårdshuset, som byggdes 1898, ligger på en innergård på Kungsholmen i Stockholm. På fasaden frodas vildvin. Huset är fördelat på fyra våningar med källare, entréplan, våningsplan och vindsplan.

På den vägen är det. Ända sedan Katarina som barn såg filmerna med Jönssonligan, där karaktären Doris bor i ett gårdshus, har drömmen om ett liknande hus legat i bakhuvudet. Nu fick de chansen – och tog den. Idag, tre år senare, lever de familjeliv med två barn och ett gårdshus som helt enkelt var tvunget att genomgå en totalrenovering. Huset hade enbart två sammanhängande och inredda våningar när familjen köpte det. Men de såg potential att utöka boendeytan, eftersom det totalt fanns fyra våningsplan att förvalta.  

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in