Sticka bort din oro – därför fungerar det

Därför är stickning som terapi
 

Kan stickning hjälpa oss ur stress och oro? Ja, det hävdar Loretta Napoleoni som hittade styrka och livskraft i stickning efter att hon drabbats av en personlig katastrof.

Number of characters: 4 224

Känns framtiden mörk? Oroar du dig över hur du ska få ekonomin att gå ihop, om du får behålla jobbet och hur lågkonjunkturen kommer att drabba dig? Tränger tankar på krig, kärnvapenattacker eller klimathotet in i din vardag så att du mår dåligt? Det finns mycket som skapar kris på många plan i våra liv just nu.

Loretta Napoleoni hittade en oväntad utväg när en kris drabbade henne och tillvaron vändes upp och ned. Den kända italienska terroristexperten och ekonomen upptäckte att hennes make som skött parets ekonomi, använt hennes pengar till att täcka de växande förlusterna i sitt företag.

– Vi var förmögna och förlorade allt – miljoner euro. Det dröjde innan jag förstod vidden av min dåvarande makes skulder eftersom han ljög för mig under lång tid. Det var det allra värsta. Jag har egentligen ingen aning om vem jag var gift med, berättar Loretta Napoleoni sakligt när vi möts i Stockholm.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in