Så håller du igång med träningen hela livet

 

Trots att i stort sett alla vet att träning är bra, minskar andelen som tränar med stigande ålder. En del tappar lusten eller orken, andra har blivit övertränade eller skadade, medan några fortsätter träna långt upp i åren. Dessa seniora motionärer har fler friska år framför sig jämfört med dem som slutade träna. Det här är svaret på varför somliga klarar att hålla igång träningen hela livet.

Number of characters: 3 435

Foto: Capstone Events / Unsplash

En del slutar träna för att de märker att de blir sämre. Tiderna på maraton och Vasalopp blir sämre och det är inte roligt att se tiderna bli sämre om träning enbart handlar om tider och prestation. När de slutar träna märker de inte längre försämringen och den accelererar i samma stund som man slutar.

Så här gör seniora motionärer

Seniora motionärer har alltid två fingrar på pulsen. De testar sig själva flera dagar i veckan. Som motionär ser man sanningen i vitögat. Det leder till en gradvis anpassning till verkligheten. Seniora motionärer strävar efter att klara dagens utmaningar och pressa sina gränser – oavsett var dessa gränser går. På så sätt lär de sig känna sig själva genom att utmana sig själva.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in