“Jag tränade bort mitt diskbråck”

Barnets position, yogaklass
 

Under flera år led Marie, 52, svårt av ett diskbråck. Vändpunkten kom när hon bestämde sig för att träna sig fri från smärtan. Idag är diskbråcket ett minne blott, och Marie är starkare, vigare och mer vältränad än någonsin tidigare.

Number of characters: 8 715

Foto: Pixabay

Redan när Marie öppnar dörren och välkomnar in oss i den vackra sekelskiftesvillan i Eskilstuna slås man av den styrka och smidighet hon utstrålar. Det är svårt att tro att hon nyligen och under flera års tid varit utslagen av ett diskbråck i ländryggen.

Barfota glider hon före oss in till köket. Hon pekar ut en plats på golvet framför kylskåpet där hon brukar inleda varje morgon med att stå på händer. 

– Hade någon sagt till mig när jag fått mitt diskbråck att jag i framtiden skulle börja morgonen med handstående hade jag skrattat. Jag trodde att jag var dömd att röra mig som en robot resten av livet, förklarar hon med en allvarsam min.

Vi sätter oss ner vid köksbordet och Marie börjar berätta. Hon backar bandet till livet hon levde före diskbråcket, med man och två söner, varav den yngsta sonen Hugo lider av den sällsynta och kroniska skelettsjukdomen Fibrodysplasia Ossificans Progressiva, eller FOP, som gör att hans muskler, ligament och vävnad kan förvandlas till skelett om han utsätts för trauman. Diagnosen innebär att Marie och resten av familjen ständigt måste skydda Hugo från att ramla och slå sig. 

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in