Därför är optimism ett mycket bra botemedel mot stress

Därför är optimism ett bra botemedel mot stress
 

Vet du om att optimism är en förmåga som du kan träna upp? Som kan ge dig lite extra motståndskraft i din vardag. Det är ett av de bästa skydden du kan ge dig i din stressade arbetssituation visar forskning.

Number of characters: 9 587

Foto: Unsplash/Constantinos Panagopoulos

När man har en dålig dag, eller stressat springer från det ena till det andra, kan det kännas som ett hån att försöka vara optimistisk. De andra tongångarna, de som går i moll, är mycket starkare och närmare till hands för vår hjärna som ständigt spanar efter hot och faror.

Det räcker med att ta del av nyheternas svarta rubriker. Om miljölarm, finansiella kriser och flygplanskrascher. Lägg därtill din inre högljudda kritik i form av tankar som ”Hur kunde jag planera så dåligt, nu kommer jag försent till föräldramötet. Kunde jag inte gjort en bättre överlämning? Jag kommer aldrig att hinna med allt jobb!” Så förstår man hur svårt det är att hålla humöret uppe.

Men faktum är att optimism kan fungera som en krockkudde. Det är ett mycket verksamt motmedel mot stress. Optimister upplever mindre stress, och när det väl slår till är de också mer motståndskraftiga mot dess förgörande effekter.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in