Bästa kläderna för små äventyrare

Lekande pojke i skogen

Även små äventyrare är värda bra kläder. Med några enkla tips blir stunden i skogen eller på fjället mycket behagligare, för både stora och små.

1 min lästid

Närmast huden

Bär aldrig bomull närmast huden. Bomull är uselt på att transportera fukt och blir tungt och kallt när det blir blött. Välj merinoull med fina fibrer som inte kliar eller sticks, eller syntet om aktiviteten är hög och man väntar sig att bli svettig.

Varm mellan

Mellanlager kallas ofta det lager man har utanpå understället. Det är lite missvisande eftersom det inte alltid behövs något utanpå detta lager. Traditionellt har denna tröja eller väst ofta varit gjord av fleece, men det finns också bra alternativ i tjockare merinoull.

På senare år har bra jackor med syntetfoder som härmar dunets egenskaper också dykt upp. Dessa är ofta både varma och lätta och ett bra alternativ till den tjocka och ofta tunga fleecen.

På barn är den vattentäta skaljackan ofta det bästa eftersom de inte alltid hinner med att komplettera vindjackan med något vattentätt om det börjar regna. Foto: Annie Spratt /Unsplash
Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in