17 storslagna nationalparker du borde besöka

17 nationalparker du inte vill missa

Det finns över 4 000 nationalparker i världen att utforska. Från Serengetis savanner, Alaskas vildmark till de vita sandstränderna på Gotska Sandön. Här är några utvalda kända och okända nationalparker i olika delar av världen. Utforska så många du kan, till fots, med cykel, kajak, båt, bil eller skidor! 

16 min lästid

TAMAN NEGARA 

Taman Negara nationalpark är en av världens äldsta regnskogar. Efter tre timmars båtfärd på floden kommer båten fram till nationalparken som ligger djupt inne i Malaysias djungel. Regnskogen beräknas vara 130 miljoner år gammal och är till stor del helt orörd. Grönskan är kompakt och djungelns alla ljud är ständigt närvarande. Det finns välmarkerade stigar inne i djungeln och grottor att utforska. 45 meter högt uppe bland trädkronorna finns en hängbro med chans att få se regnskogen från ett helt annat perspektiv.

Hängbron i Taman Negara i Malaysia

De gigantiska träden är upp till 90 meter höga, och trädstammarna har en omkrets på flera meter. Parken är 4 343 kvadratkilometer stor, och de höga träden djupt inne i regnskogen får en att känna sig mycket liten. Vid Kuala Tahan finns det boende, restauranger och butiker. Det går även att övernatta i observationsgömslen mitt ute i regnskogen med chans att se vilda tapirer. 

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in